Zware onderwerpen lichter maken

31 mei | Nieuws

Hoe zorg je ervoor dat je als huisarts er niet alleen voorstaat als jouw patiënt een eetstoornis blijkt te hebben. Als moeder van vier studenten heb ik uiteraard iets met jeugd en maak ik graag mijn expertise van dat wat mij in het leven beroert. Ik ben Irene Groenewegen, huisarts in praktijk Mariahoek sinds 2011. Ik hou ervan om verhalen, die mij veel ter ore komen, of privé of in mijn werk, om te zetten naar verbetering in de praktijk of regionaal.
Stadscoördinator Jeugd Ernst-Jan vond mij in plaats van andersom, ik had mijn oog op Frans (TRIO GGZ) laten vallen 😉. Met mijn plek binnen het fijne TRIO Jeugd (wat eigenlijk een kwartet is) ben ik heel blij.

Vroegtijdig herkennen
Ik houd me bezig met drie GGZ/Jeugd gerelateerde zaken.
Het eerste is dus het vroeg herkennen van eetstoornissen. En vervolgens direct de netwerkzorg (huisarts of kinderarts, diëtist, psycholoog of ervaringsdeskundige) rondom de jeugdige met een eetstoornis vormgeeft. Ten tweede houd ik me bezig met (het voorkomen van en vroegtijdig herkennen van) suïcide onder jongeren, binnen de expertisegroep suïcide bij jeugd/jongeren. Ten derde support ik de studenten die bezig zijn Power by Peers op te zetten, een geweldige groep jongeren met een flinke dot aan energie, die ze inzetten om mental support voor hun peers op te zetten. Zie ook https://www.powerbypeers.nl/de-sleutel-tot-mentale-gezondheid/

Oproep
Gelukkig hoef ik me niet met alles even intensief bezig te houden, zodat ik tijd over hou voor mijn lief en onze kinderen, hardlopen, het groen in de tuin en mijn kaderopleiding GGZ. Bij dezen direct een oproep: ben jij een huisarts die niet goed weet wat hij met jeugd met een mogelijke eetstoornis aan moet en zou je dat wel graag willen, geef dan een seintje. Mijn missie is het lichter te maken voor jou en je te helpen via eenvoudige tools zodat je weet wat je moet en kunt doen, want dat is veel.