Afscheid van het faxtijdperk

7 jun | Nieuws

De fax verdwijnt begin september. Zorg dat je er klaar voor bent. Zet ‘m uit en gebruik veilige e-mail. Dit stappenplan geeft je handvatten.
Thema Digitale Samenwerking helpt huisartsenpraktijken, apotheken en fysiotherapiepraktijken om aan de veldnorm NTA7516 te voldoen. Praktijken krijgen binnenkort informatie over deze veldnorm. Reden? De fax remt de digitale uitwisseling, de ontvanger verwerkt vaak handmatig de inhoud van de fax. Alle zorgorganisaties verbonden aan Trijn en daarbuiten zijn bezig afscheid te nemen van de fax.

Als de fax verdwijnt is het van belang om met meer zorgverleners veilig te e-mailen dan nu het geval is. Met name naar zorgorganisaties die met een andere veilig e-mailoplossing werken. Om ervoor te zorgen dat je ook naar die zorgorganisaties veilige kunt e-mailen, is de veldnorm NTA7516 ontwikkeld. Als je aan deze veldnorm voldoet, is veilig e-mailen een goede vervanger voor de fax.Dit project ‘Veilig mailen zorgverleners – zorgverleners’ is het vierde project van vijf binnen de Huisartsen Versnellingsgelden, klik hier voor meer info.