Cliëntenraad voor eerstelijn Utrecht stad

31 aug | Nieuws

De nieuwe cliëntenraad van Huisartsen Utrecht stad (HUS) kwam op 22 augustus voor het eerst bijeen. De raad gaat de eerstelijnszorg in de stad, met haar wijken en praktijken, adviseren vanuit bewonersperspectief.

De raad bestrijkt de HUS-onderdelen Spoedpost Utrecht stad en Sterkzorg, alsmede twee grote praktijken; Huisartsen Nieuw-Plettenburg en Gezondheidscentrum Oog in al.

Geert Philipsen, algemeen bestuurder-directeur HUS, “Wij zijn erg verheugd met de diverse samenstelling van de raad. De leden brengen een breed palet aan relevante kennis en ervaring in. Tijdens onze eerste bijeenkomst ontstond gelijk al een energieke en constructieve sfeer.”

De raad bestaat uit vijf leden: Amina Berkane Abakhou (bekend coach en bewoner van Kanaleneiland), Dick Kroon (heeft veel ervaring met bewonersparticipatie in Zuid), Harry Slot (met een achtergrond in advieswerk), Malika Ennahachi (zet zich al geruime tijd in voor beweegaanbod, ouderen, dementie- en cultuursensitieve zorg) en tot slot Peter Bremers (gepokt en gemazeld in de GGZ).
Maar eerst en vooral brengen de leden hun ervaring als inwoner en patiënt ter tafel. Samen met onafhankelijk voorzitter Wout Barentsen gaan zij hun koers voor de komende periode bepalen.

Meer informatie
De cliëntenraad wordt ondersteund door bestuurssecretaris Karin Bokhove en is te bereiken via mailadres cr@huisartsenutrechtstad.nl.
Naar de vacature voor lid cliëntenraad