Stoppen met roken

Binnen de regio Utrecht stad ligt het aantal rokers hoger dan het landelijk gemiddelde, een goede stimulans om in Utrecht stad Stoppen met roken onder de aandacht te brengen. In de maand oktober wordt landelijk aandacht besteedt aan stoppen met roken. Dit jaar vindt de tiende Stoptober plaatst. Volgens de website https://stoptober.nl is er een slagingskans van 70% als je meedoet aan de actieweek.

De website van Sterkzorg zet voor zorgverleners alle belangrijke links op een rijtje. Zo geeft de NHG medicatie tabel je inzicht in medicatie mogelijkheden, contra-indicaties en het gebruik van specifieke medicatie of vind je gecontracteerde apotheken via het LANformulier.

Sterkzorg helpt zorgverlener en patiënt op weg met deze toolkit. Vind halverwege deze pagina handige links, een podcast, een adres om materiaal te bestellen en meer.

:

Artsen Podcast

Het is niet altijd even makkelijk om stoppen met roken bespreekbaar te maken. Uit een peiling van de KNMG onder bijna 900 artsen blijkt dat twintig procent van de artsen zich afvraagt of de patiënt wel openstaat voor zo’n gesprek. Toch kun je als arts meer doen dan je denkt.

Literatuurtips

Boek: Motiveren kun je leren (voor de professional)
Motiveren kun je leren – (nederlandstopt.nu)

Boek: Nederland Stop met roken (voor de patiënt)
Over het boek – Over het boek ‘Nederland stopt! Met roken’

In het kort

Wij zijn Sterkzorg, de eerstelijnsorganisatie van Utrecht stad. Wij vinden dat iedereen in Utrecht stad de best mogelijke zorg verdient. Van Overvecht tot Oost. En van Binnenstad tot Zuid.

Binnen Sterkzorg werken huisartsen, apothekers en fysiotherapeuten nauw met elkaar samen. Daarnaast overleggen we regelmatig met professionals van andere zorgorganisaties, gemeente en zorgverzekeraars. Om de beste zorg te realiseren. Ons motto: Samen is sterker.