Uitkomsten peiling samenwerking huisarts-gezinswerker

1 dec | Nieuws

De uitkomsten van de peiling samenwerking huisarts-gezinswerker laat zien dat samenwerking tot betere zorg voor jongeren en gezinnen in hun wijken leidt. Ook zijn er op stedelijk niveau enorme stappen gezet. Waar we in 2021 nog aan de start van deze samenwerking stonden, wordt er nu op ruim tachtig procent van de praktijken samengewerkt.

Elkaar kennen
Kansen voor verbetering zijn er ook. Zo blijft het elkaar informeren rondom de ondersteuning van gezinnen/jongeren een onderwerp waar zowel huisartsen als gezinswerkers op vastlopen. Stedelijk werken we op een aantal onderdelen de volgende stap in samenwerking uit. Het grote verschil zit hem in de kwaliteit van het gesprek op de praktijk. Hoe beter je elkaar kent, hoe beter de samenwerking gaat. Daar kunnen geen werkafspraken tegenop.

Data
Gezinswerkers, teammanagers en huisartsen krijgen de data op praktijkniveau uit deze peiling toegestuurd. Deze informatie kan gebruikt worden om in (de geplande) evaluaties de samenwerking door te ontwikkelen. Op wijkniveau voeden de resultaten het gesprek tussen DUO-jeugd, wijkcoördinator en teammanagers.

Winnende praktijken
En dan natuurlijk de winnende praktijken waar gezinswerker én huisarts het snelst de peiling hebben ingevuld…. Gezondheidscentrum Oog in Al staat op nummer 1, gefeliciteerd. De vijf winnende praktijken staan hieronder en krijgen deze week de tegoedbon voor een stoelmassage op locatie toegestuurd. Hopelijk zorgt het voor de nodige ontspanning?

  • Gezondheidscentrum Oog in Al
  • Gezondheidscentrum Ondiep
  • Gezondheidscentrum Kanaleneiland
  • Gezondheidscentrum Marco Pololaan
  • Julius Gezondheidscentrum Leidsche Rijn Centrum