VIPLive app per 1 maart uitgeschakeld

29 feb | Nieuws

De VIPLive app zal per 1 maart worden uitgeschakeld voor alle gebruikers behalve voor pedicures aangesloten bij een podotherapiepraktijk. Logt een gebruiker na 1 maart in dan krijgt deze een foutmelding te zien. In VIPLive staat vanaf afgelopen maandag een onderhoudsmelding, dat de nieuwe app moet worden gedownload en dat de foutmelding komt doordat de oude app niet meer werkzaam is. Lees onderstaande informatie en de supportpagina.

Direct informatie over het downloaden van de VIPLive app? Klik hier.

Nieuwe inbox voor gesprekken en consulteren per 11 maart ingeschakeld
Per 11 maart zal Topicus de nieuwe inbox voor gesprekken en consulteren inschakelen. Het inschakelen betekent nog niet het uitschakelen van de oude inbox, maar start fase 1. Zorgverleners gebruiken tijdelijk een oude en een nieuwe inbox naast elkaar. Dit wordt ook toegelicht in het al eerder gedeelde webinar. De nieuwe inbox is vanaf woensdag 28 februari te zien op de demo omgeving.

Herontwerp verwijsflow ketenverwijzing per 1 april ingeschakeld
Het inschakelen van het nieuwe verwijzen betekent een nieuw scherm en verandering van de stappen die doorlopen worden tijdens het verwijsproces. Het zal de gebruiker dus vooral opvallen dat er iets wijzigt, maar inhoudelijk verandert er niks aan het proces. Het is echter wel goed de gebruikers te attenderen op de wijziging van de schermen. Zie hiervoor de volgende instructie.

Door deze nieuwe flow is het tevens mogelijk om:

  • De verwijzing ter attentie te sturen naar een specifieke zorgverlener bij de ontvangende praktijk
  • Een bijlage toe te voegen aan de verwijzing

Let hierbij vooral op als je als zorggroep specifieke instructies hebt gemaakt rondom verwijzen. In plaats van te starten met: selecteer zorgprogramma en daarna categorie, wordt het nu: selecteer categorie, organisatie en daarna pas zorgprogramma (in het geval van unieke zorgstraat is deze vooraf geselecteerd). De nieuwe verwijsflow is inmiddels al beschikbaar op de demo omgeving.

Herontwerp declaratieschermen per 1 april ingeschakeld
Zoals ook al eerder aangekondigd wijzigen de declaratieschermen. Bij deze nogmaals een aankondiging van het wijzigen van dit scherm.

De nieuwe declaratieschermen zijn begin maart zichtbaar op de demo omgeving.