ZCC Tijdelijk Verblijf

17 nov | Nieuws

Bij Zorgcoördinatie Tijdelijk Verblijf, Midden Nederland, zitten zeven dagen per week zorgcoördinatoren voor je klaar om je te helpen bij het vinden van het juiste bed voor een kwetsbare oudere. Of bij het samen afwegen van de beste optie voor de patiënt. Naast adviseren en beoordelen welk bed het meest passend is, kunnen ze bij twijfel snel overleggen met een specialist ouderenzorg. Als een bed inderdaad geïndiceerd is, dan ontzorgen ze de huisarts bij het gehele verwijsproces, inclusief de afstemming met de mantelzorger en de patiënt zelf. Dat scheelt een hoop tijd dus. De digitale verwijzing gaat via Zorgdomein, waarbij het van belang is om dit goed in te vullen. Dit helpt de zorgcoördinator bij het vinden van het juiste bed.  

Je kunt hen ook bellen voor het plaatsen van een venflonnaald bij euthanasie. 

Helaas komt het geregeld voor dat er geen bed beschikbaar is, zeker in geval waarbij ‘WLZ voorliggend is’, dit terwijl er ‘op papier’ in de totale regio voldoende capaciteit zou moeten zijn. Dit is eigenlijk onacceptabel. Er zit druk op het onderzoek van de verpleeghuizen om hun beschikbaarheid na te gaan en te komen tot een afspraak zodat er altijd gegarandeerd plek is in acute situaties. Het helpt als huisartsen hun opname verzoek altijd rechtstreeks bij het ZCC Tijdelijk Verblijf aanmelden, zodat alle aanvragen bekend zijn op deze centrale plek. Wil je meer lezen over de laatste informatie over het Zorgcoördinatie Tijdelijk Verblijf. Klik dan hier voor de pagina: Ik ben huisarts of klik hier voor het nieuwsbulletin van november.

Naast de ondersteuning van een bed, wordt er gewerkt aan het beschikbaar stellen van direct inzetbare thuiszorg, ook vanuit dit zorgcoördinatiepunt. Daarover binnenkort meer. 

Wil je de poster uitprinten voor op het prikbord van de praktijk, klik hier voor het bestand.