Meer tijd voor de Patiënt

Het programma Meer Tijd voor de Patiënt (MTVP) biedt huisartspraktijken de mogelijkheid om de praktijk en zorg toekomstbestendig te maken. Sterkzorg ondersteunt huisartsenpraktijken bij het implementeren van interventies. Lees welke ondersteuning wij jou kunnen bieden. Ons MTVP-plan volgt de leidraad van ZN, LHV en InEen.

Door een combinatie van interventies rondom anders werken, het voeren van het goede gesprek en samenwerken met het netwerk, creëer je daadwerkelijk meer tijd voor de patiënt. Door langere consulten kun je als huisarts beter doorvragen, betere diagnoses stellen en beter doorverwijzen. Hiermee voorkom je ‘onnodige’ huisartsenzorg en kun je patiënten beter helpen. Het is de bedoeling om interventies vanuit een groeimodel in twee jaar tijd binnen jouw praktijk te implementeren.

Planning
De planning van MTVP hangt af van het instroommoment. Alle startmomenten zijn verdeeld via een loting. Praktijken zijn per mail op de hoogste gesteld van hun instroommoment.
  • Vanaf de ingelote startdatum, start je met het schrijven van jouw praktijkplan aan de hand van een online invulformulier. Hiervoor heb je een maand de tijd.
  • In de maand daarna start je met het implementeren van je plannen voor jaar 1. Hoe, waar en wanneer jullie deze interventies uitvoeren, bepalen jullie zelf.
  • In het laatste kwartaal van het eerste jaar heb je de mogelijkheid plannen in overleg te updaten voor jaar 2.
  • Een jaar na de startdatum start het tweede MTVP jaar en voer je de gekozen interventies voor jaar 2 uit.
  • Twee jaar na de startdatum is MTVP afgelopen en zijn alle eerder gekozen interventies uitgevoerd.

Meer weten?
Neem contact op met projectleider Anne-Marie Huijskes via 06 25 48 46 07 of e-mail: huijskes@huisartsenutrechtstad.nl

Scholingsoverzicht

Kijk in de tabel links welke interventies er zijn. Klik hier door voor het ondersteuningsaanbod. Voor alle disciplines in de huisartsenpraktijk is er aanbod. Het thema Chronische zorg en de HUSacademie stelden een menukaart samen. Dit aanbod blijft in ontwikkeling. Op basis van wensen uit de praktijk en nieuwe inzichten passen we het aanbod aan.
Zo maken we samen de beweging naar Meer tijd voor de patiënt en persoonsgerichte zorg. Ook hopen we hiermee het werkplezier van de professional te vergroten.

Nieuws

NieuwsOvervecht

Martine Selles plogt over LEAN

Huisartsenpraktijk De Neckar werkt sinds kort nog meer met LEAN, door het inzetten van een andere overlegstructuur. Martine Selles maakte met haar collega's een plog (een foto-blog) over het werken met deze LEAN-methode. "We hebben nu eindelijk een prettige...

Bekijk nieuwsartikel

Nieuws

Scholingen MTvP

Zorgen voor werkplezier én behoud van medewerkers zijn belangrijke pijlers in MTVP. Hoe bereik je meer rust in je hoofd en in je team? En hoe zet je de kwaliteiten van je team nog beter in? Er vinden binnenkort een aantal scholingen plaats die je hierbij kunnen...

Bekijk nieuwsartikel

In het kort

Wij zijn Sterkzorg, de eerstelijnsorganisatie van Utrecht stad. Wij vinden dat iedereen in Utrecht stad de best mogelijke zorg verdient. Van Overvecht tot Oost. En van Binnenstad tot Zuid.

Binnen Sterkzorg werken huisartsen, apothekers en fysiotherapeuten nauw met elkaar samen. Daarnaast overleggen we regelmatig met professionals van andere zorgorganisaties, gemeente en zorgverzekeraars. Om de beste zorg te realiseren. Ons motto: Samen is sterker.